Eidefors Development

Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna
aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea
commodo consequat.

Tidigare arbetslivserfarenheter


Hotel & restaurangskola 1995-1998

http://stockholmshotellochrestaurangskola.stockholm.se/

Praktikplatser 1997-1998

KB Konstnärsbaren, Norrlands Bar & Grill

Nordquist & Ciao Ciao 1998

Lärling hos Anders Nordquist

Militärtjänst 1999

Kock i flottan på sjömätare Nils Strömcrona


Paus Bar & Kök 2000

Kock

Aquavit New York** 2001-2003

Kock

Anlände till New York tre veckor efter ”september 11”, en utmaning och erfarenhet för livet

köksmästare Nils Norén, kökschef Marcus Samuelsson

http://www.aquavit.org/

Napa Valley 2003

Praktiserade på vingårdar vilket resulterade i ett ökat vinintresse

Cakebread Cellars https://www.cakebread.com/

Trefethen Vineyards http://www.trefethen.com/

Chappellet Winery  http://www.chappellet.com/

Louvigné-du-Désert, Bretagne, Frankrike 2003 

Privatkock till en svensk New York-baserad familj

Restaurangakademien 2004 

Sommelierutbildning, WSET level 3

http://www.restaurangakademien.se/dryck/

Madrid Fusion 2004

Inspirerande resa och event. Assisterade Marcus Samuelsson´s work shop

http://www.madridfusion.net/ponenteDet.php?idPonente=0000000104&lang=EN

Middag för 600 pers med Marcus Samuelsson 2004

Ansvar för recept och produktion på Operakällaren, Stockholm

http://www.marcussamuelsson.com/

Raw sushi & grill 2004

Logistik-och konceptutveckling. Ökad försäljning och sänkta personalkostnad

www.raw.se

Deville Bar & Matsal 2005

Köksmästare. Succé och fullbokat tills att DN skrev genom tidernas största sågning. Tuff motgång men lärorikt…

Release party Marcus Samuelssons bok ”Street Food” 2005   

Förlag Natur och kultur

Ansvar för recept och produktion. Middag för 450 personer på Melker Anderssons restaurang RestaurangenTM

Mendoza 2005

Praktik på vingårdar och restaurang

Bodega Eschoriuela Gascón http://www.bodegasescorihuela.com/

Bodega Catena Zapata http://www.catenawines.com/

1884 Francis Mallmann http://1884restaurante.com.ar/

SEB 150 årsjubileum 2006

Ansvar för recept och produktion. Sittande middag för 1200 pers på Stadshuset. Meny av Marcus Samuelsson.

Raw sushi & grill 2006-2007

Utveckling-och driftansvarig

www.raw.se

Dado 2007

Ägare. Indieninspirerad restaurang på Södermalm. Inredning inköpt i Indien och Bangladesh. Köksmästare Anders Ramsay

Stureplansgruppen 2008-2013

Uppstart av restauranger

http://stureplansgruppen.se/

Tott hotel Åre/Visby 2008-2009

Kökschef. Konfarans, beach club, restaurang och franchise Texas Longhorn

Wagamama sthlm 2011

Etableringsansvarig och köksmästare. Franchise Stureplansgruppen

www.wagamama.se

AJELP Pop-up, Vasastan 2011

Restaurang för en dag. 50 platser och utsålt

Upphandling Stureplansgruppen 2012-2013

Inköpschef. Upphandling och implementering av leverantörer för  mat, tvätt och non-food.  Från 80 till 25 leverantörer. En total besparing på 15%

Sträcklöpet 2012-2015

Grundare och arrangör. Från 42 löpare till slutsålt, 100 löpare sprang på en spikrak snitslad bana rakt igenom terräng. I mål bjöds deltagarna på vegansk mat, hemgjord energidryck och kokkaffe över öppen eld.

Bolagsstämma Länsförsäkringar, Swedbank Sundbyberg business park  2013

Projektansvarig. Middag för 75 personer. Catering från Adam & Albins Matstudio.

Kitchen & Table by Marcus Samuelsson / Nordic Choice 2013-2014

Ansvarig menyer och implementering. Etablerade 15 restauranger på 18 månader

http://www.kitchenandtable.se/

https://www.nordicchoicehotels.se/

Fortum Värme Hotpot event, Stockholm 2015

Event med 1400 ätande gäster från Foodtruck under 10 dagar

Wilderness Festival, Oxfordshire UK  2015

Projektansvarig för Niklas Ekstedt´s. Lunch och Middag för 800 gäster

https://www.wildernessfestival.com/

Den blå maten: recept för ett långt och lyckligt liv 2015 

Kokbok.

Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt och Henrik Ennart,  OrdfrontFörlag.

http://ordfrontforlag.se/ordfront_bok/den-bla-maten/

Privat födelsedagsmiddag, Lidingö 2015

Middag för 60 personer med Peter Jelksäter och Rod Perez

Observer Food Monthly Award, London UK 2015

Projektansvarig för Niklas Ekstedt. Meny och bankettmiddag för 500 personer

http://www.theguardian.com/observer-food-monthly-awards

Nisseviken 2015

Strandkrog på södra Gotland. Grönsaksbaserad mat med influenser från Karibien och Sydamerika på lokala råvaror. Litet kompakt kök i baren som serverad upp till 100 gäster per dag

Andys Lekland 2015

Konceptutveckling inför etablering av 50-70 enheter i Europa och Sydostasien. Ägare Inter Ikea Group.

http://www.andyslekland.se/

Privat bröllopsmiddag Roslagen 2016

Projektledning kök restaurang Ekstedt*. Middag för 200 gäster

http://ekstedt.nu/

Gläntans viltkött 2016 

Försäljning av svenskt viltkött. Recept och fotografi

http://glantans.com/

Food from the fire 2016 – kommer hösten 2016

Kokbok (engelska)

Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt, bokförlag Pavilion

http://www.pavilionbooks.com/

OBGB, Comfort Hotell, Göteborg 2016

Meny, kalkyl och support vid uppstart av nybyggd restaurang med 150 sittplatser

http://ogbg.se/

Njam 2016

Start av kommunikation-och produktionsbyrå för mat, råvaror och upplevelser

www.njam.se

Övrigt:

Den gylldene freden

Fiske och catering med Grönsakshallen och Sorunda

Radhusmanskost

Fest för 802 (dado, raw, xoko)

Ilist ambassadeur