Projekt & Erfarenheter

Taste of London, Juni 2018

Middag med Niklas Ekstedt och Andrea Petrini

https://london.tastefestivals.com/

Happy food 2 nov 2018

Receptutveckling. Uppföljare till storsälajren från 2017 (Förlag: Bookmark)

https://bookmarkforlag.se/bocker/happy-food-2-0/

Konceptutveckling, London 2017

Restaurang med 250 sittplatser, matlagning över öppen eld

Konceptutveckling, meny, uppstart, löpande utveckling av meny

http://www.sophiessteakhouse.com/soho

New Scandinavian Cooking / En bit av Norge  2017

TV-show. Sänds i USA och Norge

Mat coordinator; recept och planering, förberedelse på plats

Produktionsbolag: Tellus Works AS

http://www.newscancook.com/

Konceptutveckling, Stockholm 2017

Meny med varm och kall mat från öppet kök utan fläktar

Konceptutveckling, meny, recept

https://www.enterspacevr.com/se/

Happy Food 2017

Bok

Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt och Henrik Ennart,

Bokförlag Bookmark Förlag

http://bookmarkforlag.se/booktitle/happy-food/

Catering 3000 pers, Solna 2016

Projektledare och ansvarig för kök och mat.

Mingelmiddag på kontor i Sthlm

Fortum Värme HotSpot event, Stockholm 2016

Event med 1400 ätande gäster från Foodtruck under 9 dagar

Tyge & Sessil, Stockholm 2016

Vinbar i Stockholm

Forma matkoncept och genomförande i uppstarten

http://tygesessil.se/

Catering 400 pers, Stockholm 2016

Mingelmiddag på kontor i Sthlm City med amerikanskt tema

Konceptutveckling, Norrköping 2016

Nyetablering Café i idrottsanläggning. Konceptutveckling, meny, recept, inköpsmanualer

Meatopia UK, London 2016

Projektledning och ansvarig på plats för Niklas Ekstedt

https://www.meatopia.co.uk/

Privat middag, Kalhäll 2016

Bröllopsmiddag för 80 gäster i Lada, matlagning över öppen eld utan el

Privat middag, Kullahalvön, Skåne 2016

Bröllopsmiddag för 100 gäster i Lada, matlagning över öppen eld utan el

Privat middag, Siljansnäs Dalarna 2016

Bröllopsmiddag för 110 gäster i tält, matlagning över öppen eld utan el

Pop-up Carousel, London 2016

Projektansvarig 5 dagars pop-up restaurang Niklas Ekstedt

http://www.carousel-london.com/

Mina barn äter allt 2016

Bok

Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt och Christian Bauer, bokförlag Ordfront Förlag

http://ordfrontforlag.se/ordfront_bok/mitt-barn-ater-allt/

Njam 2016

Start av kommunikation-och produktionsbyrå för mat, råvaror och upplevelser

www.njam.se

OBGB, Comfort Hotell, Göteborg 2016

Meny, kalkyl och support vid uppstart av nybyggd restaurang med 150 sittplatser

http://ogbg.se/

Food from the fire 2016

Kokbok (engelska)

Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt, bokförlag Pavilion

http://www.pavilionbooks.com/

Gläntans viltkött 2016 

Försäljning av svenskt viltkött. Recept och fotografi

http://glantans.com/

Privat bröllopsmiddag Roslagen 2016

Projektledning kök restaurang Ekstedt*. Middag för 200 gäster

http://ekstedt.nu/

Andys Lekland 2015

Konceptutveckling inför etablering av 50-70 enheter i Europa och Sydostasien. Ägare Inter Ikea Group.

http://www.andyslekland.se/

Nisseviken 2015

Strandkrog på södra Gotland. Grönsaksbaserad mat med influenser från Karibien och Sydamerika på lokala råvaror. Litet kompakt kök i baren som serverad upp till 100 gäster per dag

Observer Food Monthly Award, London UK 2015

Projektansvarig för Niklas Ekstedt. Meny och bankettmiddag för 500 personer

http://www.theguardian.com/observer-food-monthly-awards

Privat födelsedagsmiddag, Lidingö 2015

Middag för 60 personer med Peter Jelksäter och Rod Perez

Den blå maten: recept för ett långt och lyckligt liv 2015 

Kokbok.

Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt och Henrik Ennart,  OrdfrontFörlag.

http://ordfrontforlag.se/ordfront_bok/den-bla-maten/

Wilderness Festival, Oxfordshire UK  2015

Projektansvarig för Niklas Ekstedt´s. Lunch och Middag för 800 gäster

https://www.wildernessfestival.com/

Fortum Värme Hotpot event, Stockholm 2015

Event med 1400 ätande gäster från Foodtruck under 10 dagar

Kitchen & Table by Marcus Samuelsson / Nordic Choice 2013-2014

Ansvarig menyer och implementering. Etablerade 15 restauranger på 18 månader

http://www.kitchenandtable.se/

https://www.nordicchoicehotels.se/

Bolagsstämma Länsförsäkringar, Swedbank Sundbyberg business park  2013

Projektansvarig. Middag för 75 personer. Catering från Adam & Albins Matstudio.

Sträcklöpet 2012-2015

Grundare och arrangör. Från 42 löpare till slutsålt, 100 löpare sprang på en spikrak snitslad bana rakt igenom terräng. I mål bjöds deltagarna på vegansk mat, hemgjord energidryck och kokkaffe över öppen eld.

Upphandling Stureplansgruppen 2012-2013

Inköpschef. Upphandling och implementering av leverantörer för  mat, tvätt och non-food.  Från 80 till 25 leverantörer. En total besparing på 15%

AJELP Pop-up, Vasastan 2011

Restaurang för en dag. 50 platser och utsålt

Wagamama sthlm 2011

Etableringsansvarig och köksmästare. Franchise Stureplansgruppen

www.wagamama.se

Gästspel Gotländska råvaror 2009

Middag för 50 pers på Tott Hotel Visby med Rene Redzepi**, Bo Bech*, Paul Cunningham*, Mads Refslund 2009

Tott hotel Åre/Visby 2008-2009

Kökschef. Konfarans, beach club, restaurang och franchise Texas Longhorn

Stureplansgruppen 2008-2013

Uppstart av restauranger

http://stureplansgruppen.se/

Dado 2007

Ägare. Indieninspirerad restaurang på Södermalm. Inredning inköpt i Indien och Bangladesh. Köksmästare Anders Ramsay

Raw sushi & grill 2006-2007

Utveckling-och driftansvarig

www.raw.se

SEB 150 årsjubileum 2006

Ansvar för recept och produktion. Sittande middag för 1200 pers på Stadshuset. Meny av Marcus Samuelsson.

Mendoza 2005

Praktik på vingårdar och restaurang

Bodega Eschoriuela Gascón http://www.bodegasescorihuela.com/

Bodega Catena Zapata http://www.catenawines.com/

1884 Francis Mallmann http://1884restaurante.com.ar/

Release party Marcus Samuelssons bok ”Street Food” 2005   

Förlag Natur och kultur

Ansvar för recept och produktion. Middag för 450 personer på Melker Anderssons restaurang RestaurangenTM

Deville Bar & Matsal 2005

Köksmästare. Succé och fullbokat tills att DN skrev genom tidernas största sågning. Tuff motgång men lärorikt…

Raw sushi & grill 2004

Logistik-och konceptutveckling. Ökad försäljning och sänkta personalkostnad

www.raw.se

Middag för 600 pers med Marcus Samuelsson 2004

Ansvar för recept och produktion på Operakällaren, Stockholm

http://www.marcussamuelsson.com/

Madrid Fusion 2004

Inspirerande resa och event. Assisterade Marcus Samuelsson´s work shop

http://www.madridfusion.net/ponenteDet.php?idPonente=0000000104&lang=EN

Louvigné-du-Désert, Bretagne, Frankrike 2003 

Privatkock till en svensk New York-baserad familj

Napa Valley 2003

Praktiserade på vingårdar vilket resulterade i ett ökat vinintresse

Cakebread Cellars https://www.cakebread.com/

Trefethen Vineyards http://www.trefethen.com/

Chappellet Winery  http://www.chappellet.com/

Aquavit New York** 2001-2003

Kock

Anlände till New York tre veckor efter ”september 11”, en utmaning och erfarenhet för livet

köksmästare Nils Norén, kökschef Marcus Samuelsson

http://www.aquavit.org/

Paus Bar & Kök 2000

Kock

Utbildning

Hotel & restaurangskola 1995-1998

http://stockholmshotellochrestaurangskola.stockholm.se/

Praktikplatser 1997-1998

KB Konstnärsbaren, Norrlands Bar & Grill

Nordquist & Ciao Ciao 1998

Lärling hos Anders Nordquist

Militärtjänst 1999

Kock i flottan på sjömätare Nils Strömcrona

Restaurangakademien 2004 

Sommelierutbildning, WSET level 3

http://www.restaurangakademien.se/dryck/

Kontakt

Tel: +46 70 690 56 75
E-mail: thomas@eidefors.com

Sociala medier

Facebook
Instagram
LinkedIn