Projekt & Erfarenheter
Taste of London, Juni 2018
Middag med Niklas Ekstedt och Andrea Petrini
Happy food 2 nov 2018
Receptutveckling. Uppföljare till storsälajren från 2017 (Förlag: Bookmark)
Konceptutveckling, London 2017
Restaurang med 250 sittplatser, matlagning över öppen eld
Konceptutveckling, meny, uppstart, löpande utveckling av meny
New Scandinavian Cooking / En bit av Norge 2017
TV-show. Sänds i USA och Norge
Mat coordinator; recept och planering, förberedelse på plats
Produktionsbolag: Tellus Works AS
Konceptutveckling, Stockholm 2017
Meny med varm och kall mat från öppet kök utan fläktar
Konceptutveckling, meny, recept
Happy Food 2017
Bok
Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt och Henrik Ennart,
Bokförlag Bookmark Förlag
Catering 3000 pers, Solna 2016
Projektledare och ansvarig för kök och mat.
Mingelmiddag på kontor i Sthlm
Fortum Värme HotSpot event, Stockholm 2016
Event med 1400 ätande gäster från Foodtruck under 9 dagar
Tyge & Sessil, Stockholm 2016
Vinbar i Stockholm
Forma matkoncept och genomförande i uppstarten
Catering 400 pers, Stockholm 2016
Mingelmiddag på kontor i Sthlm City med amerikanskt tema
Konceptutveckling, Norrköping 2016
Nyetablering Café i idrottsanläggning. Konceptutveckling, meny, recept, inköpsmanualer
Meatopia UK, London 2016
Projektledning och ansvarig på plats för Niklas Ekstedt
Privat middag, Kalhäll 2016
Bröllopsmiddag för 80 gäster i Lada, matlagning över öppen eld utan el
Privat middag, Kullahalvön, Skåne 2016
Bröllopsmiddag för 100 gäster i Lada, matlagning över öppen eld utan el
Privat middag, Siljansnäs Dalarna 2016
Bröllopsmiddag för 110 gäster i tält, matlagning över öppen eld utan el
Pop-up Carousel, London 2016
Projektansvarig 5 dagars pop-up restaurang Niklas Ekstedt
Mina barn äter allt 2016
Bok
Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt och Christian Bauer, bokförlag Ordfront Förlag
OBGB, Comfort Hotell, Göteborg 2016
Meny, kalkyl och support vid uppstart av nybyggd restaurang med 150 sittplatser
Food from the fire 2016
Kokbok (engelska)
Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt, bokförlag Pavilion
Privat bröllopsmiddag Roslagen 2016
Projektledning kök restaurang Ekstedt*. Middag för 200 gäster
Andys Lekland 2015
Konceptutveckling inför etablering av 50-70 enheter i Europa och Sydostasien. Ägare Inter Ikea Group.
Nisseviken 2015
Strandkrog på södra Gotland. Grönsaksbaserad mat med influenser från Karibien och Sydamerika på lokala råvaror. Litet kompakt kök i baren som serverad upp till 100 gäster per dag
Observer Food Monthly Award, London UK 2015
Projektansvarig för Niklas Ekstedt. Meny och bankettmiddag för 500 personer
Privat födelsedagsmiddag, Lidingö 2015
Middag för 60 personer med Peter Jelksäter och Rod Perez
Den blå maten: recept för ett långt och lyckligt liv 2015
Kokbok.
Recept, upplagning och fotografering. Författare Niklas Ekstedt och Henrik Ennart, OrdfrontFörlag.
Wilderness Festival, Oxfordshire UK 2015
Projektansvarig för Niklas Ekstedt´s. Lunch och Middag för 800 gäster
Fortum Värme Hotpot event, Stockholm 2015
Event med 1400 ätande gäster från Foodtruck under 10 dagar
Kitchen & Table by Marcus Samuelsson / Nordic Choice 2013-2014
Ansvarig menyer och implementering. Etablerade 15 restauranger på 18 månader
Bolagsstämma Länsförsäkringar, Swedbank Sundbyberg business park 2013
Projektansvarig. Middag för 75 personer. Catering från Adam & Albins Matstudio.
Sträcklöpet 2012-2015
Grundare och arrangör. Från 42 löpare till slutsålt, 100 löpare sprang på en spikrak snitslad bana rakt igenom terräng. I mål bjöds deltagarna på vegansk mat, hemgjord energidryck och kokkaffe över öppen eld.
Upphandling Stureplansgruppen 2012-2013
Inköpschef. Upphandling och implementering av leverantörer för mat, tvätt och non-food. Från 80 till 25 leverantörer. En total besparing på 15%
AJELP Pop-up, Vasastan 2011
Restaurang för en dag. 50 platser och utsålt
Wagamama sthlm 2011
Etableringsansvarig och köksmästare. Franchise Stureplansgruppen
Gästspel Gotländska råvaror 2009
Middag för 50 pers på Tott Hotel Visby med Rene Redzepi**, Bo Bech*, Paul Cunningham*, Mads Refslund 2009
Tott hotel Åre/Visby 2008-2009
Kökschef. Konfarans, beach club, restaurang och franchise Texas Longhorn
Dado 2007
Ägare. Indieninspirerad restaurang på Södermalm. Inredning inköpt i Indien och Bangladesh. Köksmästare Anders Ramsay
SEB 150 årsjubileum 2006
Ansvar för recept och produktion. Sittande middag för 1200 pers på Stadshuset. Meny av Marcus Samuelsson.
Mendoza 2005
Praktik på vingårdar och restaurang
Bodega Eschoriuela Gascón http://www.bodegasescorihuela.com/
Bodega Catena Zapata http://www.catenawines.com/
1884 Francis Mallmann http://1884restaurante.com.ar/
Release party Marcus Samuelssons bok ”Street Food” 2005
Förlag Natur och kultur
Ansvar för recept och produktion. Middag för 450 personer på Melker Anderssons restaurang RestaurangenTM
Deville Bar & Matsal 2005
Köksmästare. Succé och fullbokat tills att DN skrev genom tidernas största sågning. Tuff motgång men lärorikt…
Raw sushi & grill 2004
Logistik-och konceptutveckling. Ökad försäljning och sänkta personalkostnad
Middag för 600 pers med Marcus Samuelsson 2004
Ansvar för recept och produktion på Operakällaren, Stockholm
Madrid Fusion 2004
Inspirerande resa och event. Assisterade Marcus Samuelsson´s work shop
http://www.madridfusion.net/ponenteDet.php?idPonente=0000000104&lang=EN
Louvigné-du-Désert, Bretagne, Frankrike 2003
Privatkock till en svensk New York-baserad familj
Napa Valley 2003
Praktiserade på vingårdar vilket resulterade i ett ökat vinintresse
Cakebread Cellars https://www.cakebread.com/
Trefethen Vineyards http://www.trefethen.com/
Chappellet Winery http://www.chappellet.com/
Aquavit New York** 2001-2003
Kock
Anlände till New York tre veckor efter ”september 11”, en utmaning och erfarenhet för livet
köksmästare Nils Norén, kökschef Marcus Samuelsson
Paus Bar & Kök 2000
Kock